Op internet

Met je Visa of Mastercard kun je rechtstreeks op internet betalen of via apps zoals Google Pay of Apple Pay.

Zorgeloos shoppen op internet kun je door rekening te houden met een paar simpele tips. Naast het gebruiksgemak bieden aankopen op internet het voordeel dat je producten en prijzen met elkaar kunt vergelijken en zo de beste keuze kunt maken. De nieuwste technologieën die Visa en Mastercard samen met de banken aanbieden garanderen een snelle en veilige afhandeling van je betaling.

De manier waarop je met je kaart kunt betalen hangt af van de beveiligingstechnologie die je bank en de betrokken webshop gebruiken. De grote webwinkels in Europa werken meestal met 3D Secure zoals Verified by Visa of Mastercard SecureCode. Als deze opties beschikbaar zijn zal je betaling volledig beveiligd gebeuren.

Nadat je de aankoop hebt bevestigd wordt je gevraagd je kaartgegevens in te brengen (kaartnummer, vervaldatum en CVC code). Afhankelijk van het kaarttype opent dan een venster Verified by Visa of Mastercard SecureCode waarop je gevraagd wordt de betaling te bevestigen. Je kunt de betaling bevestigen door een paswoord, een code gegenereerd door een kaartlezer of digipass van je bank of door een QR code gescand met je mobiele telefoon of een ander apparaat. Veel banken laten je kiezen uit meerdere opties.

In de rubriek Zorgeloos betalen vind je praktische tips voor het gebruik van je kaart op internet.