Geld opnemen

Wereldwijd kun je geld opnemen bij bankautomaten en, in het buitenland, wisselkantoren die voorzien zijn van het Visa of Mastercard logo. Hiervoor dien je altijd de geheime pincode van je kaart in te voeren. Wanneer je op reis bent is dit een gemakkelijke en veilige oplossing. Je hoeft dan niet veel contant geld mee te nemen.

Ondanks dat er soms kosten voor worden aangerekend, is geld opnemen aan een automaat met een Visa of Mastercard vaak zelfs de voordeligste wijze om contant geld in de lokale valuta te krijgen.

In de rubriek Kosten voor gebruik van je kaart vind je een algemeen overzicht en uitleg van deze eventuele kosten.

Houd er rekening mee dat het bedrag dat je met je kaart kunt opnemen gelimiteerd is, hetzelfde geldt voor het aantal geldopnemingen.

Geldopnemingen via een automaat zijn gelimiteerd aan een maximum van €600 om de 4 dagen voor zover het beschikbaar bedrag op je kaart dit toelaat. Bij een wisselkantoor kun je met een Visa het beschikbare bedrag opvragen, met een Mastercard kun je maximum €1000 om de 7 dagen opvragen voor zover het beschikbaar bedrag dit toelaat.

Als je dus nu het maximumbedrag opneemt, kun je pas weer binnen 4 dagen op hetzelfde tijdstip geld opnemen voor zover je kaartlimiet het toelaat.