Betalen

Contactloos is de nieuwste vorm van betalen met een kredietkaart.

Kaarten met het contactless logo zijn voorzien van technologie waardoor je contactloos kunt betalen op betaalterminals die uitgerust zijn met een NFC (Near Field Communication) lezer. Je kunt contactloos betalen voor een totaalbedrag van €100 . Bij betalingen boven de €50 wordt je gevraagd de pincode van je kaart in te voeren.

Contactloos betalen biedt naast het gebruiksgemak ook het voordeel dat je snel en veilig je betaling kunt afhandelen tijdens drukke momenten. Nadat de handelaar de betaling heeft geïnitieerd op zijn betaalterminal en het bedrag verschijnt, hoef je je kaart alleen maar even dicht bij de betaalterminaal te bewegen (swipen) om te betalen.
Tijdens het swipen worden er gegevens uitgewisseld tussen de kaartchip en de betaalterminal met beveiligingsmechanismen die zowel de betaling als de kaart controleren.

Voordat je contactloos kunt betalen moet je meestal eerst de contactless-functie op je kaart activeren. Raadpleeg de app of de website van je bank om te kijken hoe dit in zijn werk gaat. Meestal kun je dan ook zelf het maximum toegelaten bedrag bepalen voor contactloze betalingen.

Wil je het proberen?  Geregeld in één gebaar!

Voor je kunt betalen

Soms moet je kaart geactiveerd worden vooraleer je ze kunt gebruiken. 

Betalen of geldopnemen

De verschillende manieren om je kaart te gebruiken.